Gianni (deel 21) - Collectieve Schuldenregeling


posted on .

Zoals je eerder kon lezen onze (ondertussen) ex-huurder bij vonnis veroordeeld om te betalen.

Op 7 juli 2017 kregen we een brief van de Griffie CSR van de arbeidsrechtbank Gent, daarin het afschrift van de beschikking van toelaatbaarheid.

Voor wie geen legalees spreekt komt het er op neer dat Gianni een verzoekschrift heeft ingediend op 29 juni 2017 om in collectieve schuldenregeling te gaan, en dat die op 4 juli 2017 is goedgekeurd.

Snap je: Griffie CSR, dat staat voor Griffie Collectieve SchuldenRegeling.

In de beschikking werd ook een schuldbemiddelaar aangeduid. De schuldbemiddelaar krijgt als taak om binnen de termijn van 6 maanden tot 1 jaar een overeenkomst voor een minnelijke aanzuiveringsregeling te proberen bereiken.

Om deel uit te maken van de schuldeisers moesten wij dus een formulier invullen met daarin een overzicht en staving van de schulden die Gianni heeft bij ons.

Toch spijtig dat we dat nog eens allemaal moeten invullen, want er is toch een vonnis waarin duidelijk alles opgelijst staat, niet?

Wij hebben dus aan onze advocaat gevraagd om dit formulier in te vullen en door te sturen naar de schuldbemiddelaar.

Disclaimer: De blogposts in deze reeks zijn mijn eigen interpretatie van hoe ik alles heb ervaren. Ik probeer zo goed al mogelijk de feiten weer te geven, toch voor de zaken die ik weet. Ik ben geen advocaat, ik kan dus zeker geen juridisch advies geven. Zijn er zaken die volgens jou niet juist zijn? Neem dan gerust contact met mij op