Gianni (deel 17) - Het vonnis


posted on .

<sarcasme>Joepie</sarcasme> het vonnis is er. Op 7 februari werd Gianni bij verstek veroordeeld tot:

Goed he!

Maar wacht eens? Is daar niks fout gelopen?

En ja hoor, onze advocaat wijst er ons op dat hoewel de Vrederechter onze vordering integraal gegrond verklaart, maar dat ze in de effectieve veroordeeling vergeet om de gedwongen uitdrijving bij het einde van de huur te vermelden.

Met andere woorden, zelf met de veroordeling in deze vorm is het nog niet zeker dat we op 28 februari het appartement terug zullen hebben.

We hebben nu twee opties:

  1. We laten het vonnis betekenen in zijn huidige vorm en gaan er van uit dat Gianni er effectief uit gaat. Indien niet starten we na 28 februari een procedure om het vonnis te laten verbeteren.
  2. We starten de procedure om het vonnis te laten verbeteren.

Als we de verbeteringsprocedure willen starten is de kans klein dat het vonnis klaar is voor 28 februari. En het gaat ons extra geld kosten. Hoewel het een vergissing is van de Vrederechter … En de kans bestaat dat er in de hele procedure nog eens 2 weken extra verloren gaan.

Hou in het achterhoofd dat we al sinds juli geen huur meer ontvangen.

We kiezen dus om het vonnis as is te laten betekenen en hopen dat Gianni eind februari uit het appartement is.

Het betekenen zal gebeuren op 1 maart, om geen slapende honden wakker te maken en dus geen extra problemen te krijgen.

Disclaimer: De blogposts in deze reeks zijn mijn eigen interpretatie van hoe ik alles heb ervaren. Ik probeer zo goed al mogelijk de feiten weer te geven, toch voor de zaken die ik weet. Ik ben geen advocaat, ik kan dus zeker geen juridisch advies geven. Zijn er zaken die volgens jou niet juist zijn? Neem dan gerust contact met mij op