Gianni (deel 14) - De zitting


posted on .

Eind november kregen we een uitnodiging van het vredegerecht, de poging tot verzoening zou plaatsvinden op maandag 5 december 2016 om 10:30.

Joke had speciaal verlof genomen om aanwezig te kunnen zijn, en wij waren dus tijdig aanwezig.

Toen we ons aanmelden bij de griffier wist die ons te vertellen dat Gianni om 09:16 een mail had gestuurd met de vraag naar uitstel. Volgens wat we konden begrijpen van de uitleg van de griffier was het excuus dat hij bij een vriendin verbleef en dus de uitnodiging niet had gezien, en hij enkel kon mailen omdat zijn beltegoed op was.

Wij stonden toen voor de keuze om hem nog een kans te geven (, waartoe we wettelijk gezien niet verplicht waren), en dus uit te stellen tot 16 januari 2017. Aangezien we hem al zo veel kansen hadden gegeven weigerden we daar op in te gaan. De griffier heeft dan ook een Proces Verbaal opgesteld waarin staat dat wij aanwezig waren, maar de tegenpartij niet, en er dus ook geen verzoening mogelijk was.

Disclaimer: De blogposts in deze reeks zijn mijn eigen interpretatie van hoe ik alles heb ervaren. Ik probeer zo goed al mogelijk de feiten weer te geven, toch voor de zaken die ik weet. Ik ben geen advocaat, ik kan dus zeker geen juridisch advies geven. Zijn er zaken die volgens jou niet juist zijn? Neem dan gerust contact met mij op