Gianni (deel 22) - Communicatie met de schuldbemiddelaar


posted on .

Zoals je kon lezen is er een schuldbemiddelaar aangesteld en hadden wij de opdracht gegeven aan onze advocaten om het formulier in te vullen en te versturen naar de schuldbemiddelaar.

Dat hebben ze dus ook gedaan op 2 augustus 2017 via email en brief. Zowel in de mail als in de brief werd gevraagd aan de schuldbemiddelaar om de ontvangst te bevestigen.

Helaas kregen we geen bevestiging, en omdat de termijn om de schuldvorderingen in te dienen beperkt is, waren zowel Joke als ikzelf wat zenuwachtig. Dus vroegen we aan onze advocaat of ze al bevestiging had gekregen. Dus op 30 augustus 2017 verzond ze een herinnering.

Op 13 september 2017 hadden we nog steeds geen bevestiging, lichte paniek. Dus nogmaals aan de advocaat gevraagd of ze al bevestiging had gekregen maar helaas. Gelukkig was er dan rond 14u de bevestiging naar onze advocaat van de schuldbemiddelaar:

Prachtige tekst, toch?

Om verdere kosten bij onze advocaat te vermijden hebben we afgesproken dat Joke en ikzelf de verdere communicatie met de schuldbemiddelaar op ons zouden nemen.

Na het laatste mailtje, en dus de bevestiging heb ik dan ook een vriendelijke mail gestuurd om dat mee te delen aan de schuldbemiddelaar. In deze mail: onze gegevens en de vraag naar een status-update en vraag naar bevesting van ontvangst.

Ongeveer een 2,5 uur later hadden we al antwoord waarin ze meldt dat ze onze gegevens heeft ontvangen en een korte toelichting van haar werkwijze:

Uiteraard kon ik het niet laten om te reageren en heb ik gevraagd om ons op de hoogte te houden van de verdere ontwikkelingen:

Eigenlijk ook weer erg, want in de originele brief van de beschikking van toelaatbaarheid staat nochtans:

Naar mijn eenvoudige interpretatie lijkt het mij dus de taak van de schuldbemiddelaar om samen met Gianni actief te zoeken naar oplossingen om tot zo een plan te komen binnen de termijn van maximaal 12 maanden.

Op dit moment ziet het er dus naar uit dat we nog tot 4 juli 2018 gaan mogen wachten, en dat er dan nog eens een schuldbemiddelingsrechter zijn licht op de zaak zal laten schijnen.

Ik heb mezelf alvast voorgenomen om op regelmatige basis een status-update te vragen bij de schuldbemiddelaar.

Disclaimer: De blogposts in deze reeks zijn mijn eigen interpretatie van hoe ik alles heb ervaren. Ik probeer zo goed al mogelijk de feiten weer te geven, toch voor de zaken die ik weet. Ik ben geen advocaat, ik kan dus zeker geen juridisch advies geven. Zijn er zaken die volgens jou niet juist zijn? Neem dan gerust contact met mij op