Gianni (deel 19) - Vuilaard!


posted on .

De dag erna komt zijn zus de sleutels brengen zoals afgesproken. Ze excuseert zich ook voor haar opmerking van de dag ervoor, maar ze had blijkbaar al de hele dag staan kuisen op het appartement.

’s Avonds gaan Joke en ikzelf naar het appartement en we zien dat er nog heel wat meubels staan, er staat zelf nog een ijskast met enkele etensresten in!

In de muren zitten nog nagels, het stinkt er, … In de gemeenschappelijke kelder staan er 3 grote zaken met afval.

Per toeval zien we ook de buren, zij vertellen ons dat er de laatste paar maanden iemand anders dan Gianni in het appartement heeft gewoond, en dat de stank niet te harden was, en dat de geur ondertussen al beter meevalt.

’s Avonds verwittigen we de syndicus om hem uit te leggen dat we de rommel in de gemeenschappelijke kelder zullen verwijderen in het weekend dat volgt.

In dat weekend maken we tijd om de meubels weg te doen, en we ontdekken zelf nog meer vuiligheid onder de ijskast, precies of iemand heeft alle rommel daaronder geveegd.

We realiseren ons dan ook dat het appartement op deze manier opnieuw verhuren geen optie is.

In de weekends die volgen hebben we de muren afgewassen met aceton om de teer van sigaretten van de muren te krijgen, en hebben we het volledige appartement herschilderd zodat het weer doenbaar was. In de week zijn we elke dag gaan verluchten om de geur weg te krijgen.

Leuk he, dan heb je je appartement terug en mag je de rommel en vuiligheid van iemand anders opkuisen. Gelukkig voor Gianni kunnen we de uren die we daar bezig geweest zijn niet doorfactureren.

Het ergste is eigenlijk dat als je er een firma op zou zetten, dan wij de kosten nog zouden moeten betalen in plaats van die “propere” meneer die eigenlijk de oorzaak was. En willen we die kosten recuperen dan mogen we nog een procedure starten bij het vredegerecht, met nog meer kosten als gevolg.

De les die we geleerd hebben is dus: de sleutels niet aanvaarden zo lang niet alles in orde is. Aangezien we de sleutels dan niet hebben, kunnen we zo bewijzen dat het appartement nog bezet is en we dus de bezettingsvergoeding uit het vonnis konden eisen.

Disclaimer: De blogposts in deze reeks zijn mijn eigen interpretatie van hoe ik alles heb ervaren. Ik probeer zo goed al mogelijk de feiten weer te geven, toch voor de zaken die ik weet. Ik ben geen advocaat, ik kan dus zeker geen juridisch advies geven. Zijn er zaken die volgens jou niet juist zijn? Neem dan gerust contact met mij op