Gianni (deel 18) - Hij is er uit!


posted on .

Op 15 februari 2017 stuurden we een mail naar Gianni om een datum af te spreken voor de overhandiging van de sleutels, we vermelden ook dat we het appartement terug willen in de staat zoals het beschreven staat in de plaatsbeschrijving.

We krijgen 2 dagen later antwoord van Gianni dat hij zal moeten kijken met zijn werk welke dag lukt. Oef, hij heeft werk dat is positief.

Op 1 maart krijgen we een SMS van Gianni :

Zucht … Maar goed om 21:00 stonden we dus daar. Al waren ze nog bezig met meubels uit elkaar te halen en te verhuizen, het appartement te vegen, …

Samen met Gianni , die er duidelijk niet al te veel zin in had, overliepen we alle kamers om zo de plaatsbeschrijving bij einde van de huurovereenkomst op te maken.

Er vielen ons ook enkele zaken op:

  • Het stonk daar verschrikkelijk
  • Er was duidelijk gerookt in het appartement
  • Er was duidelijk al even niet gekuist

Toen we daar een opmerking over maakten kregen we van de zus de opmerking dat we van een man alleen niet konden verwachten dat hij het appartement zou kuisen.

We hebben heel wat zaken in de plaatsbeschrijving opgenomen, en die zijn ook ondertekend door Gianni .

We spraken af, aangezien ze nog volop aan het verhuizen waren, dat de sleutels de volgende dag zouden afgegeven worden bij Tijs op kantoor. Indien we ze de volgende dag niet hadden zou een maand bezettingsvergoeding ingaan.

We konden dus met een bang hart naar huis.

Disclaimer: De blogposts in deze reeks zijn mijn eigen interpretatie van hoe ik alles heb ervaren. Ik probeer zo goed al mogelijk de feiten weer te geven, toch voor de zaken die ik weet. Ik ben geen advocaat, ik kan dus zeker geen juridisch advies geven. Zijn er zaken die volgens jou niet juist zijn? Neem dan gerust contact met mij op